Sloop De Muur.nl | Renoveren met renovlies en vliesbehangKabelplinten - Een elegante oplossing

Met kabelplinten wordt het erg eenvoudig om je interieur een elegante afwerking te geven. Je hoeft je elektriciteitskabels immers niet meer in je muur in te werken; maar je kan ze gewoon verbergen in de kabelgoot die in je plint voorzien is.

Het Belgische merk Orac werkt deze functionaliteit in in designplinten. Hun plinten worden vervaardigd uit polystyreen en polyurethaan en komen altijd met kabelgoot en primerlaag. Op die manier biedt Orac niet alleen een functionele, maar ook een erg snelle oplossing voor het wegwerken van bekabeling. De ideale oplossing om je woning een finishing touch te geven!


Kabelplinten plaatsen

Kabelplinten worden op dezelfde manier bevestigd als eenvoudige plinten. Begin je klus door de plinten en de bijbehorende lijm een dag op voorhand in de kamer te leggen, zodat je materiaal de tijd krijgt om uit te zetten of in te krimpen, naargelang de temperatuur van de kamer. Meet de volgende dag na waar je je plinten zal moeten verzagen. Zaag ook reeds de verstekjes waar nodig. Het principe van verstekzagen is erg eenvoudig. Hou je plint tegen de hoek en trek een potloodlijn die van de hoek naar je toe loopt. Dit is de zaagrichting. Vervolgens ga je zagen op de helft van de grootte van je hoek. Als je hoek 90 graden meet, moet je dus zagen op 45 graden.


Extra tips

Het is interessant om je plinten zo dicht mogelijk tegen de onbewerkte muur te plaatsen. Zet ze dus voor je gaat schilderen of behangen. Op die manier kunnen de plinten zich beter hechten. Verder is het ook aangewezen om de plinten voor het schilderen altijd lichtjes op te schuren. Ook al zijn de plinten reeds voorzien van een primer, toch zal je eindlaag altijd beter hechten wanneer de plint een heel licht ruw oppervlak heeft.

Op zoek naar indirechte verlichting, overzetplinten of andere bijzondere oplossingen op maat? Maak zeker verder kennis met het assortiment van Orac!Makita LS1018L afkortzaag

Een afkortzaag kopen met diverse functies? Misschien is de Makita LS1018L iets voor jou. Deze afkortzaagmachine is namelijk onder andere uitgerust met de volgende functies: lasergeleider en stofzak. Daarnaast is deze afkortzaag, zoals de naam al aangeeft, geproduceerd door het merk Makita. Dit merk staat bekend als producent van kwalitatief goed gereedschap. Deze hoogwaardige kwaliteit is ook terug te zien bij de LS1018L wanneer je deze afkortzaag vergelijkt met andere afkortzagen.


Makita LS1018L functies

In tegenstelling tot andere afkortzagen kent de LS1018L een vermogen van wel 1430 Watt. Hierdoor is het onder andere mogelijk om ook de wat dikkere balken/planken nauwkeurig te kunnen afkorten. Daarnaast is de Makita LS1018L uitgerust met een ‘softstart’. Dit betekent dat de afkortzaag niet meteen op vol vermogen loopt. Hierdoor zal het te zagen materiaal geleidelijk worden doorgezaagd en zal de klusser geen stoterig gevoel ervaren. Naast de softstart heeft de LS1018L ook een verstekfunctie. In dit geval kantel je het zaagblad, zodat je bijvoorbeeld een plank schuin kunt afzagen.

Een opvallende eigenschap van deze afkortzaag is wel de zaagdiepte. Je kunt met de Makita LS1018L namelijk een zaagdiepte maken van 91 mm. Ook kun je gebruik maken van de trekfunctie, waardoor je eenvoudig en snel dikkere materialen kunt doorzagen. De zaagbreedte is in dit geval 310 mm. Echter maakt de Makita LS1018L wel veel lawaai en trilt deze behoorlijk. Het wordt daarom aangeraden om gehoorbescherming te dragen. Gelukkig kent deze zaagmachine wel softgrip handvatten, waardoor de meeste trillingen geabsorbeerd zullen worden.


Voor- en nadelen

Volgens klussers kent de LS1018L de volgende voordelen: krachtig, nauwkeurig, groot zaagbereik, kwalitatief goed, mooi design en erg veilig. Daarnaast worden de volgende nadelen genoemd: laser is lastig in te stellen, laser is op batterijen en de machine is zwaar in gewicht. Als jezelf een Makita LS1018L afkortzaag gaat kopen is het verstandig om meerdere aanbieders met elkaar te gaan vergelijken. Hierdoor ben je vaak voordeliger uit, waardoor het klussen ook een stuk leuker zal worden.Maak je tuin zomerklaar!

De zomer staat voor de deur en zo ook het mooie weer! Wat is er nou beter dan deze heerlijke zomer te beginnen met lekker buiten genieten? Nu het lekker warm wordt buiten, wil je natuurlijk niet de hele dag binnen zitten. Maar om nu buiten te zitten in een tuin waar een lange tijd niks aan is gedaan is natuurlijk ook niks! Daarom moet je er voor zorgen dat je tuin echt "zomerklaar" is. Je kunt er veel dingen aan doen om je tuin ‘zomerklaar’ te maken, dus daarom is hier een lijstje met een aantal manieren om dit voor elkaar te krijgen!

1. Als eerste is het natuurlijk heel belangrijk dat je lekker kunt zitten in je tuin. Dit kan niet zonder een goed loungeset. Dat is dan ook één van de belangrijkste dingen in een tuin. Want zolang je niet lekker kunt zitten is het ook niet fijn om in je tuin te zitten en doe je dit ook minder snel. En bij een mooi tuinset horen natuurlijk ook een paar leuke sierkussens en andere accessoires. Dit vrolijkt je tuinset nog iets op en maakt het ook iets wat persoonlijker!

2. Met een goed loungeset ben je jammer genoeg nog niet klaar. Want als je lekker kan zitten maar je uitzicht is niet mooi, verpest dat het hele moment. En als er visite komt en je gaat buiten zitten wil je natuurlijk wel met trots je tuin kunnen laten zien. Waar de meeste mensen mee zitten is het gras. Dit moet vaak gesproeid en gemaaid worden, maar ze hebben er geen tijd voor omdat ze te druk zijn. Dit is een probleem dat makkelijk op te lossen is, namelijk door middel van kunstgras. Je hoeft het nooit te maaien en te sproeien, maar toch blijft het altijd mooi.

3. De ideale manier om je tuin lekker fleurig en zomerklaar te maken is bloemen planten! Met al een paar kleurrijke bloemen fleur je de hele tuin op. En deze moet je af en toe water geven en dan ben je al weer klaar. Er is een super groot aanbod aan bloemen, het zal dus niet moeilijk zijn om de juiste bloemen te vinden. Met de juiste combinatie van kleuren en soorten bloemen krijg je zeker het "wauw" effect in je tuin!

4. Om nog wat extra sfeer in de tuin de brengen is het een leuk idee om een houtkachel in je tuin te zetten. Overdag staat hij er vooral voor het idee, maar zodra het avond wordt koelt het natuurlijk af en kun je de kachel perfect gebruiken. Een houtkachel geeft behalve warmte ook een stuk meer gezelligheid. Een houtkachel heeft natuurlijk hout nodig en dit kun je niet zomaar in de tuin leggen. Het hout moet namelijk droog blijven en als het nat wordt door bijvoorbeeld regen duurt het heel lang voordat het droog is. Hiervoor kun je heel gemakkelijk een haardhoutberging installeren in je tuin.

Als je deze vier punten in je tuin hebt kun je er zeker vanuit gaan dat je tuin er mooi en representatief uitziet! En kun je heerlijk genieten van het lekkere weer in je eigen tuin.

5 tips voor je verhuizing

De nieuwsberichten over een stijgende woningmarkt houden al een tijdje aan. De woningmarkt zit ten opzichte van voorgaande jaren flink in de lift. Dat betekent dat er ook meer verhuisd wordt. Een verhuizing is voor veel mensen een leuke tijd maar het kan ook een stressvolle tijd zijn. Daarom in dit blog 5 tips om het overzicht te behouden in deze drukke tijd.

1: Begin op tijd

De eerste tip is misschien ietwat voor de hand liggend maar zeker een belangrijke tip om het overzicht te bewaren: begin op tijd. Dat zorgt ervoor dat je niet hoeft de haasten met inpakken en rustig kan kijken wat logistiek handig is. Daarnaast kom je altijd dingen tegen die meer tijd kosten dan je van tevoren had bedacht. Als je op tijd begint kun je dat zonder problemen opvangen.

2: opmeten

Het is een probleem dat regelmatig voorkomt bij verhuizen: spullen die niet door de deur of het trapgat kunnen. Onhandig. Zeker als je er pas achter komt als je met een wasmachine in het trapgat staat. Daarom is het altijd slim om grote dingen als een bank, wasmachine, koelkast of vriezer op te meten of ze door de deuropening kunnen.

3: Houd orde in je spullen

Het klinkt logisch maar toch is het makkelijker gezegd dan gedaan: orde houden in de spullen die je wilt verhuizen. Dat scheelt heel veel tijd en irritatie bij het uitpakken van de spullen. De dozen nummeren helpt bij het ordenen van spullen. Bij voorkeur houd je ook een overzicht bij met welke spullen bij welk nummer horen. Zo maak je het uitpakken voor jezelf makkelijker. Daarnaast is het verstandig om het maximale draaggewicht van een doos goed in de gaten te houden. Zo voorkom je scheurende dozen tijdens de verhuizing.

4: Verhuis niet in de zomer

Je hebt het niet altijd voor het zeggen maar als het verhuizen niet heel veel haast heeft kun je het beter niet middenin de zomer plannen. Het sjouwen met spullen tijdens warm weer zorgt ervoor dat de verhuizing extra vermoeiend is. Daarnaast zijn veel mensen in de zomerperiode op vakantie waardoor je minder makkelijk mensen kunt vinden die je willen helpen met verhuizen.

5: Zorg voor sfeer in je nieuwe huis met tapijt

Als de verhuizing zelf achter de rug is kom je meestal terecht in een kaal huis. Het duurt natuurlijk even voordat je het nieuwe huis helemaal naar wens hebt ingericht. Om toch snel al wat meer sfeer in je nieuwe huis te brengen kun je tapijt neerleggen. Een kwalitatief tapijt hoeft niet heel duur te zijn en er is veel keus dus je kunt vast wel iets vinden wat je mooi vindt. Kijk bijvoorbeeld eens op Fabrieksverkoop.nl. Zij hebben een breed aanbod tapijt voor een scherpe prijs.

Als je al verder bent met inrichten en op zoek bent naar iets voor op de bank of kussens voor buiten dan kun je ook kijken op. www.giftsmore.nl